СДСМ: Ајде Мицкоски охрабри се, изјасни се за референдумот

LinkSense.mk

Време е Мицкоски. Конечно треба да кажете за што сте и да се изјасните за референдумот. Ако сте за иднина на Македонија во НАТО и ЕУ со признаен македонски идентитет треба да ги повикате членовите на ВМРО-ДПМНЕ да излезат на референдум и да изберат иднина, велат од СДСМ преку соопштение за јавноста.

Како тоа цела деценија зборувате за референдум а сега кога е извесно дека ќе се случи да немате јасен став? Несериозно е да се нема став за најважните прашања за иднината на државата и граѓаните. Или сте за светла иднина, членство во НАТО и ЕУ, признаен македонски идентитет или сте за темно минато, криминал, изолација, неизвесност.

Ајде Мицкоски охрабри се, изјасни се! Граѓаните се за светла иднина наместо небиднина. На 30 септември, граѓаните ќе дадат поддршка за светла иднина, за влез на Македонија во ЕУ и НАТО со признаен македонски идентитет“ се вели во соопштението на СДСМ.