Скопјани пијат безбедна вода

LinkSense.mk

Водата во Скопје е безбедна за пиење, покажуваат анализите од примероците за физичко-хемиска и микробиолошка анализа земени од 42 мерни места во градот.

Од јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информираат дека во периодот од 28 мај до 2 јули април се земени вкупно 192 примероци за анализа.

„Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење, се наведува во денешното соопштение на „Водовод и канализација“.