Спасовски: Ќе се санкционира секое насилничко и незаконско однесување

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска изјави дека полицијата презема мерки во врска со инцидентот што го предизвика охридскиот советник и бизнисмен Нефи Усеини, а по целосното комплетирање случајот ќе биде предаден до
Обвинителството за натамошно постапување.

„Тоа е состојба на човек кој се однесува крајно неодговорно, насилнички. Тој е повикан во полициска станица, земени се изјави, а се земаат изјави и од други сведоци очевидци на целиот настан и сите елементи што ќе бидат исполнети за кривично дело ќе бидат доставени до Јавното обвинителство“, изјави министерот Оливер Спасовски одговарајќи нановинарско прашање до каде е случајот со инцидентот направен од страна на Усеини.

Спасовски апелираше Јавното обвинителство да постапува и сите заедно, потенцира, да се спротивставиме на насилничко и незаконско однесување без разлика кој од каде доаѓа.

„Ако некогаш борбата беше во државата за слободен демократски свет и развој, сега е моментот да се бориме сите заедно чесни, одговорни правдољубиви луѓе против криминалците, арамиите и бандитите во државата. Останувам на тој став и ги повикувам сите граѓани заедно да се избориме затоа што ова е битката што не смееме да ја изгубиме“, изјави миностерот Спасовски, по денешната посета на Полициската станица Карпош и локалната самоуправа, по што заедно со градоначалникот на
општина Карпош, Стефан Богоев присуствуваат на седница на Локалниот совет за превенција.