Украинската армија ја враќа контролата врз населби во близина на Херсон

LinkSense.mk

 

Информација од најновиот разузнавачки извештај на Генералштабот на украинските вооружени сили

Украинските трупи ја вратиле контролата врз неколку населени места околу Миколаев и Херсон на југот на земјата, соопштија претставници на Украинската армија.

Поради успешните акции на украинските бранители, руските сили ја загубија контролата над неколку населени места на границата на регионите Миколајев и Керсон, се вели во најновиот разузнавачки извештај на Генералштабот на украинските вооружени сили.

 

МИА