Фон Дер Лајен: Руските сили ја нападнаа Украина, подоцна ќе го претставиме пакетот санкции

LinkSense.mk

Руските сили ја нападнаа Украина, слободна и суверена земја.

Го осудуваме овој варварски напад и циничните аргументи употребени за негово оправдување.

Подоцна денеска ќе претставиме пакет масивни, насочени санкции – објави Фон дер Лајен на Твитер.