Јапонија размислува да им понуди бесплатна вакцина на сите жители

– Јапонската Влада разгледува предлог бесплатно да им се понуди на сите граѓани вакцина против коронавирусот.

Владата во Токио соопшти дека нејзината цел е да обезбеди доволно вакцини за сите граѓани до средината на следната година.

Со оглед на тоа дека коронавирусот е исклучително заразен и остава трајни последици врз здравјето на оние кои го прележале, јапонските власти сметаат дека што повеќе луѓе треба да примат вакцина.