Џонс Хопкинс: Во САД има близу шест милиони луѓе заразени со коронавирусот

– Бројот на потврдени случаи на коронавирус во САД се доближува до шест милиони.

Според универзитетот Џонс Хопкинс, најмалку 5.969.916 луѓе се заразени, а најмалку 182.841 лице починале од коронавирусот.

САД се први во светот по бројот на заразени и починати од коронавирусот.