Астрономски календар

LinkSense.mk

Денеска е понеделник, 10 јануари 2022 година, 10-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 355 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 1 минута, а ќе зајде во 16 часот и 20 минути.

Денов трае 9 часа и 19 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 11 часот и 33 минути, а ќе зајде 2 минути по полноќ.