Во Јемен убиен водач на Ал Каеда

Американските воздухопловни сили ликвидирале во Јемен високопозициониран водач на терористичката организација Ал каеда на Арабискиот полуостров.

Прес-секретарот на Пентагон Питер Кук изјави дека операцијата на авијацијата е извршена во неделата на 8 јануари во провинцијата Бајди.

Jemen 2

Во воздушниот напад е убиен еден од главните водачи на Ал Каеда, Абд ал Гани ал Расас.

Убиството на локалниот командант се очекува да го наруши дејствувањето на Ал Каеда на Арабискиот полуостров.

Jemen 4