Двајца потешко повредени во осум сообраќајки во Скопје

Сообраќајната полиција во текот на вчерашниот ден на подрачјето на Скопје изврши увид на осум сообраќајни незгоди.

Во сообраќајките две лица се потешко, а шест се полесно повредени и причинета е незначителна материјална штета.

Девет возачи се казнети заради возење со брзина над дозволената, двајца за минување на црвено светло на семафор, десет за управување на возилото без дозвола, а седум, пак, за користење на мобилен телефон или неупотреба на сигурносен појас.