Две од повредените деца во несреќата на автопатот Тракија во Бугарија ќе бидат префрлени во болница во Софија

LinkSense.mk

Две деца повредени во вчерашната несреќата на автопатот Тракија во Бугарија ќе бидат пренесени во болницата Пирогов во Софија, изјави службениот министер за здравство на таа држава, Асен Меџидиев.

Во болницата во Стара Загора има 14 лица – двајца возрасни и 12 деца.