Жени одговорни за кусиот прекин на финалето

LinkSense.mk

Членовите на руската панк група „Пуси рајот“ ја превзедоа денеска одговорноста за прекинот на финалето на Светското фудбалско првенство меѓу Хрватска и Франција.

Натпреварот на стадионот „Лужњики“ во Москва беше прекинат во 52 минута кога четири жени облечени во одела втрчаа на теренот.

Обезбедувањето, меѓутоа, брзо интервенираше и после само една минута средбата продолжи.