Заплнети 1,1 тон кокаин во контејнер со смрзната риба

LinkSense.mk

Холандската полиција пронајде 1.100 килограми кокаин во контејнер со смрзната риба пристигнат од Еквадор.

„Полицијата уапси седум лица заради криумчарење на дрога“, соопштија од канцеларијата на обвинителството во Хаг.

Се проценува дека уличноста на запленетата дрога е околу 22 милиони евра.