Ковачевски денеска официјално ја поднесува кандидатурата за лидер на СДСМ

LinkSense.mk

Ззаменик министер за финансии, Димитар Ковачевски денеска официјално ќе ја поднесе својата кандидатура за претседател на СДСМ.

„Денес официјално ја поднесувам кандидатурата за претседател на СДСМ во седиштето на партијата, по што во 12:30 часот ќе дадам изјава пред главниот влез“, се вели во соопштението на Ковачевски.