Корона во Франција: Се помалку пациенти во болниците

Се е помал бројот на пациентите во француските болници заболени од ковид-19.

Нивниот број за само еден ден се намали за 598, на 23.656. Од тоа, на реанимација се 141 пациент помалку, па на интензивна нега моментно се наоѓаат 4.442 луѓе.

Вчера бројот на заразени со корона вирус беше 19.461 лица.

Процентот на позитивни во однос на тестираните се намали за 5,1 отсто.

Првата доза на вакцина ја примија 19 милиони луѓе.