Лондончани од синоќа веќе чекаат во ред да го видат ковчегот на Елизабета Втора

LinkSense.mk
 Граѓани на Лондон од синоќа веќе чекаат во ред за да не ја пропуштат шансата да ѝ оддадат чест на кралицата Елизабета Втора, која почина на 8 септември.

Ковчегот со посмртните останки на кралицата се очекува во Лондон да пристигне вечер и од утре во следните пет дена да биде поставен во салата Вестминстер, која ќе биде отворена за граѓаните.

Кампувањето не е дозволено во тој дел од Лондон, па граѓаните со себе носат столчиња на расклопување, топла облека и храна.

Британската Влада, предвидувајќи ја долгата редица, нареди зголемена безбедност и поставување монтажни тоалети.

Весникот „Тајмс“ пренесе оти може да се очекуваат и до 750.000 лица, потсетувајќи декаљ во 2002 година имаше над 200.000 лица на поклонение пред ковчегот на кралицата мајка, мајката на Елизабета Втора.

МИА