Милошоски: Димитров лаже дека не се воделе службени документи

LinkSense.mk

Димитров лаже дека не се воделе службени документи, рече претседателот на Комисијата ѕа надворешна политика, Антонијо Милошоски на денешната седница на комисијата.

„Никој ништо не бара повеќе од праксата која е воспоставена вообичаената пракса како Договорот со Бугарија. Таа пракса и деловничко право да разгледува документи. Димитров лаже дека не се воделе службени документи“, рече Милошоски и додаде:

„Ако министерот е отворен за соработка, МНР нека ја достави белешката од средбата во мај. Не е јасно зошто безбедносните материјали кои се во Собранието не се поделат на пратениците за дискусија. Така ќе се види дали некој се залага за Македонија или ја става како потчината страна. Дали има нешто како службена тајна или не”.

„Покажете човечност, да се ослободат амбасадорите. Почитувајте го деловникот и законите”, рече Груби на што се смееја пратениците од ВМРО-ДПМНЕ.

Милошоски со контра реплика рече дека на Груби кога му одговара се прави наивен, а кога не паметен.