(ВИДЕО) Невремето стигна до Австрија

LinkSense.mk

Поплавите што изминатите дена разурнаа делови од Германија, Белгија и Холандја вчера го погодија и северниот дел на Австрија.

Синоќа во градот Халајн активиран е аларм откако пукна брана на реката Котбах. Центарот на градот е уништен, а издадено е предупредување до локалното насление да останат во своите домови.

За да се спречи излевање на реката Салцах подгнато е нивото на мостот на 5,5 метри, за да може непречено да се поминува под него.