Нов земјотрес во Хрватска: Пак се тресеше тлото кај Глина

Кај Глина денеска во 12.15 часот е почуствуван умерен потрес.

Сеизмографите од Сеизмолошката служба забележаа потрес со магнитуда од 3,1 степен според Рихтер.

Интензитетот во епицентарот е од 4-ти степен според ЕМС скалата.