Од денеска ЕВН ќе ги усогласува броилата за евтина струја

LinkSense.mk

Од денеска ЕВН започнува со усогласувањето на броилата за евтина тарифа на струјата и очекува до октомври, кога почнува грејната сезона 800.000 семејства да добијат евтина струја.

„За оваа година може да очекувате намалување на цената на електричната енергија. За долгорочно тоа зависи од глобаниот пазар на електрична енергија.

„Мора да се одлучува година по година“, изјави Штефан Петер од Охрид, претседател на УО на ЕВН.