Пожар во министерството за култура

LinkSense.mk

Во просториите на Министерството за култура изби мал пожар, кој веднаш беше изгаснат од вработените со ПП апарат.

Според протоколите за работа сите вработени од Министерството беа евакуирани навремено.

Противпожарна служба и екипа на Министерството за внатрешни работи и од Јавното обвинителство вршат увид за утврдување на причините за пожарот.

„Кога ќе имаме дополнителни информирмации ќе ја информираме јавноста“, стои во соопштението на министерството.

 

 

 

 

 

(Фото: „Нова Македонија“)