Почина веројатно последната личност родена во 19. век

LinkSense.mk

Оваа жена, која минатиот месец го прослави 124. роденден, е родена на 11
септември 1897 година.

Во тоа време, кога нејзината земја сè уште беше под власта на Шпанија.

Била речиси современичка и на славната британска кралица Викторија.

Веројатно почина и  последната личност родена во 19. век