Почнува изградба на клучка кај Момин поток

Град Скопје денеска ги почнува најавените активности за изградба на клучка помеѓу булеварите „Никола Карев“ и „8 Септември“ кај Момин поток.

По повод означувањето на почетокот на работите на кружните сообраќајни решенија кај Момин Поток заедничка прес-конференција ќе одржат премиерот Зоран Заев и градоначалниците на Град Скопје, Петре Шилегов и на Општина Карпош, Стефан Богоев.

Со цел да се намали сообраќајниот метеж се предвидува изградба на два кружни тека, првиот треба да ја замени крстосницата кај булеварот „8.Септември“ и улицата „Скупи“, а вториот крстосницата на булеварот „Никола Карев“ и патот кон Визбегово, обиколницата и косовската граница.