Русија објави список на непријателски земји, меѓу нив и Македонија

LinkSense.mk

Владата на Русија денеска го одобри списокот на странски земји и територии кои како што се наведува тие претставуваат непријателски дејствија против Русија, нејзините компании и граѓани.

На списокот се наоѓаат Австралија, Велика Британија, земјите-членки на ЕУ, Исланд,
Канада, Лихтенштајн, Монако, Нов Зеланд, Норвешка, Јужна Кореја, Сан Марино,
Андора, Сингапур, САД, Тајван, Украина, Северна Македонија, Албанија, Црна Гора,
Швајцарија, Јапонија и Микронезија.

На списокот се наоѓаат Австралија, Велика Британија, земјите-членки на ЕУ, Исланд,
Канада, Лихтенштајн, Монако, Нов Зеланд, Норвешка, Јужна Кореја, Сан Марино,
Андора, Сингапур, САД, Тајван, Украина, Северна Македонија, Албанија, Црна Гора,
Швајцарија, Јапонија и Микронезија.

 

МИА