СДСМ на 12 декември ќе го избира наследникот на Зоран Заев

LinkSense.mk

СДСМ на 12 декември ќе избира нов лидер што треба да го наследи Зоран Заев кој поднесе оставка.

Портпаролката на СДСМ Богданка Кузеска по седницата на Централниот одбор, изјави дека постапката за избор на нов претседател почнува од денеска и ќе трае седум дена.

Ова доаѓа откако по нешто помалку од 3 часа жестока дебата вчера вечерта, Зоран Заев останал на ставот дека се повлекува.

Дебата се сели на ЦО.

ЦО ова треба да го одобри.