Се отвора Европската филмска платформа – European Film Factory

 Францускиот институт во Скопје информира дека денеска се отвора Европската филмска платформа – European Film Factor.

Свеченото отворање ќе биде денеска во 10 часот, на Zoom, а главна цел на овој европски проект е филмска едукација на младите.

Проектот е поддржан и од Францускиот институт во Париз, а ќе биде отворен за сите земји ширум светот.