Се тресеше Албанија: Регистриран земјотрес кај Тирана

Во Албанија денес попладне е регистриран земјотрес со јачина од 3,9 степени по Рихтер.

Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар објави дека епицентарот на земјотресот бил на 21 километар од Тирана, на длабочина од 10 километри.