Средношколци од Тајван како хитлерови војници

Директор на средно училиште на северот на Тајван поднесе оставка поради парада на која учениците користеле униформи на тема нацизмот и знамиња со „свастики“.

Куанг Фу директорот на училиштето Ченг Хсјао-минг се извини за инцидентот и информираше за безусловната оставка.

tajvan-2

Случката во градот Хсинчу привлече внимание на јавноста откако на социјалните мрежи се појавија фотографии на ученици кои зад тенкот направен од картон кренаа знамиња со кукасти крстови на парадата организирана во петокот.

tajvan-3