УЈП ја објави листата на должници

LinkSense.mk

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави 11-тата Листа на должници за долгови доспеани до 31.07.2018 и неплатени до 31.10.2018 година.

Физичките и правните лица кои се најдоа на листата имаат обврски по основ на ДДВ, данок на добивка,персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

Физичките лица имаат долгови повисоки од 120.000 денари, додека кај правните лица тој износ надминува 300.000 денари.