Формирани осминафиналните двојки на Европското фудбалско првенство

„На 16. Европско првенство во фудбал вчера  заврши првиот сегмент. Комплетирана е групната фаза по која с формирани двојките за осминафиналето.

Пресметките за првиот елиминациски дел се:

Велс – Данска и Италија – Австрија (сабота 26 јуни);

Холандија – Чешка и Белгија – Португалија (недела 27 јуни);

Хрватска – Шпанија и
Франција – Швајцарија (понеделник 28 јуни);

Англија – Германија и
Шведска – Украина (вторник 29 јуни).