Франција: Короната на ниски гранки

LinkSense.mk

Само 17.195 луѓе се заразени со ковид-19 во Франција во последните 24 часа.

За еден ден од истата болест починале 282 пациенти.

Бројот на пациенти на болничко лекување е намален за 260, на вкупно 28.383, а во реанимација за 18, на 2.905. Пополнетоста на капацитетот на интензивна нега е 57 проценти. На сто илјади жители заразени се 884 лица.

Делта видот претставува само 0,3 проценти од случаите, со омикронот“ се инфицирани дури 99,6 проценти од луѓето.

 

 

 

 

(Фото: Танјуг/АП)