11 октомври (понеделник) неработен ден за сите граѓани

LinkSense.mk

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2021 година (понеделник), Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на  Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита Денот на народното востание.