Tag: австријци

Анкета: Четвртина од Австријците се за задолжителна вакцина против коронавирусот

Во Австрија една четвртина од граѓаните се за воведување обврска за вакцинирање против коронавирусот, покажуваат резултатите од најновата анкета.Само 36 проценти од Австријците сметаат...

Австријците фрлаат по 60 килограми храна годишно

– Секој Австриец, во просек, фрла 60 килограми храна годишно во ѓубре, покажува истражувањето на иницијативата против расфрлање храна.Вкупно, во Австрија годишно се фрлаат...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот