Tag: автори

Избор поезија на млади македонски автори објавен во Словенија

Македонското културно друштво „Македонија“ од Љубљана објави избор од поезијата на млади македонски автори, насловен „(Не)пар / (Ne)par: Dvojezični izbor sveže makedonske literature“.Во изборот...

„Исцелител“ досега е награден на седум фестивали

Филмот „Исцелител“ по сценарио и режија на Ѓорче Ставрески минатата недела освои две значајни награди на два престижни меѓународни филмски фестивала - во Обањ,...

Промовирани 15 популарни изданија за културното наследство

Петнаесет нови изданија (десет на македонски и пет на англиски јазик) од едицијата „Најзначајните вредности на културното и природното наследство на Република Македонија“ вчера...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот