Tag: Адолесценти

СЗО: Се повеќе адолесценти во Европа имаат проблеми со менталното здравје

Според извештајот што го објави Канцеларијата на Светската здравствена Организација за Европа, се повеќе адолесценти се соочуваат со проблеми со менталното здравје.Извештајот е резултат...

Адолесцентите стануваат сѐ поагресивни

Од мало и мирно детенце, одеднаш родителите гледаат пред себе млад бунтовен човек со кога тешко можат да се справат.Бунтовноста во пубертетот се смета...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот