Tag: актиелно

Германија се поблиску до задолжително вакцинирање против корона

Заради појавата на новата варијанта на корона вирусот, „омикрон“, се погласни се барањата за воведување на задолжително вакцинирање. Германскиот Етички совет заговара проширување на задолжителното...

Обединети нации: Советот за безбедност расправа за Авганистан

Во тек е директниот пренос од седиштето на Советот за безбедност при Обединетите нации во Њујорк, каде што се одржува седница на највисоко ниво...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот