Browsing: АСНОМ

Плочата за АСНОМ којашто беше поставена во манастирот „Св. Прохор Пчињски“ за Илинден беше од времен карактер со цел да…

„Слободата е највисокиот идеал и цел на еден народ. Таа започнува како идеја на една генерација која сака да биде…

„Континуитетот на дефинирањето на македонската држава продолжи да се гради на вредностите и принципите утврдени на Илинден 1903 и на…

Обраќањето на премиерот Заев ви го пренесуваме во целост: Почитуван Претседател на Уставната Комисија во Собранието на Република Македонија, Почитувани…

Владата денеска на седница го усвои текстот на нацрт амандманите  на Уставот на РМ согласно договорот од Преспа и заклучоците…