Tag: а

Австралиски држави повторно воведуваат ограничувања за Ковид-19 поради зголемување на случаите...

Двете најнаселени австралиски држави повторно воведоа антиковид мерки, откако бројот на дневни инфекции достигна највисоко ниво поради сојот Омикрон – повеќе од 8.200.Државата Нов...

Во септември зголемен број патувања на Бугари во Северна Македонија, Романија...

– Патувањата на бугарски државјани во септември 2019 година изјнесувале над 653 илјади, или за 3,2 отсто повеќе од истиот период минатата година.Зголемување на...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот