Browsing: Балтик

Два „Еурофајтер Тајфун“ авиони на британското и германското воено воздухопловство пресретнаа руски авион „Ил-78 Мидас“ кој летал над естонскиот воздушен…

Германски воени авиони, стационирани во источното крило на НАТО, од август минатата година 27 пати заземале борбени позиции после предупредувањата…