Tag: „Барајќи ја Венера“

Косовско-македонскиот филм „Барајќи ја Венера“ во селекција на фестивалот во Ротердам

Светската премиера на долгометражниот игран филм „Барајќи ја Венера“, кој е косовскомакедонска копродукција, ќе се одржи во февруари на Меѓународниот филмски фестивал во Ротердам,...

Вилмич, покроце малу!

Во период на големи препирки по социјалите мрежи и „независните“ телевизии за тоа кој е од кого поголем патриот во заштитата од „бугаризацијата“, тукашни...

Избор на уредникот