Tag: Берлински процес

Лидерите на Западен Балкан на виртуелен самит на Берлинскиот процес

Берлин денеска е виртуелен домаќин на осмиот самит на Берлинскиот процес, на кој една од главните теми ќе биде изградбата на заеднички регионален пазар...

Средба на шефовите на дипломатиите на Берлински процес на 9 ноември,...

Состанок на шефовите на дипломатиите од Берлинскиот процес за Западен Балкан ќе се одржи на 9 ноември во рамки ко-претседавањето на процесот од страна...

„Берлински процес“ – Скопје: Иднината на регионот е во ЕУ

Гарантирањето на безбедноста и на сигурноста на нашите граѓани отсекогаш била и ќе остане приоритет за сите нас.Предизвиците се исти, се менуваат само начините...

Скопје и Софија заеднички ќе претседаваат со Берлинскиот процес

Северна Македонија и Бугарија заеднички ќе претседаваат со Берлинскиот процес за поддршка на регионалната соработка и евроинтеграциите на регионот во наредните 12 месеци.Ова ќе...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот