Tag: бертелсмен

С. Македонија бележи напредок во Бертелсман индексот за трансформација, најголем во...

Значителен напредок бележи Северна Македонија во 2020, споредбено со периодот пред четири години, во извештајот на Бертелсман индексот за трансформација – БТИ во повеќето...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот