Tag: бетовен

Германско село организира протест со музиката на Бетовен

Околу 50 музичари од едно германско село со музика од Лудвиг ван Бетовен на отворено го изразија своето несогласување околу заканата од уривање куќи...

Откритие: Бетовен бил глув поради труење со олово

„Лекари од Италија ја открија причината поради која славниот германски композитор Лудвиг ван Бетовен веројатно го загубил слухот. Тие сметаат дека глувоста на музичарот...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот