Tag: бугарите

Бугарите го немаат Жељу Желев

Во Бугарија недостасува политичко и државничко лидерство и храброста на претседателот Жељу Желев. Дури и да го имаат, сега, откако е посеано семето на...

Бугарите не се Македонци

Насловот од текстот објавен пред 30 години во „Нова Македонија“ од Глигор Стојковски и денес идеално одговара на актуелната ситуација на односите меѓу двете...

Бугарите нема да се „гостат“ со македонско јагнешко за Велигден

„Бугарските тур-оператори масовно ги откажуваат еднодневните екскурзии до земјава поради строгата забрана за увоз на месо. Велат дека не сакаат да си имаат проблеми...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот