Browsing: бугарија

Околу 51 илјада македонски државјани ја посетиле Бугарија во јануари годинава, а над 29 илјади Бугари патувале во Македонија, соопшти…

Пристапниот процес на Македонија треба да биде редовен согласно напишаното на хартија и не треба да има нови условувања, кои…

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) соопшти дека се разгледува можноста за одобрување државен заем од 175 милиони евра…