Tag: Бужаровска

Бужаровска пишува сценарио за филм што ќе се снима во Хрватска

Хрватскиот аудиовизуелен центар (ХАВЦ) ја поддржа македонската авторка Румена Бужаровска да напише сценарио за долгометражен филм според расказот „Осми март“ од нејзината најнова збирка...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот