Tag: бучава

Хрватска ќе ја намали бучавата во кафулињата за луѓето да комуницираат...

Националниот штаб за заштита оваа недела ќе побара нови мерки против ширењето на коронавирусот во Хрватска, вклучително и контроверзен предлог со кој треба да...

Возачките дозволи ќе важат до 75 години, за преголема бучава ќе...

„Рокот на важење на возачката дозвола за повозрасните возачи се продолжува од 70 на 75 години, а се предвидува и мерка времено одземање на...

Сообраќајната бучава во Скопје и во Битола над дозволеното ниво

„Техничкиот факултет-Битола и Институтотза комуникациски студии-Скопје, денеска презентираа мерки за редукција и контрола на бучавата предизвикна од патниот сообраќај во Скопје и воБитола.Мерењата на...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот