Tag: буџетски

Граѓански буџетски совет „Моја заедница. Моја визија“

– Во Градскиот парк во Скопје денеска ќе се одржи Граѓански буџетски форум „Моја заедница. Моја визија“.Форумот е организиран од Здружението за заштита на...

Антикорупциска ќе испитува како се трошеле буџетски пари во државни институции

Државната комисија за спречување на корупцијата ќе испитува како се трошат буџетските пари во државните и во јавните институции и друштва.Во фокусот ќе биде...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот