Tag: вгрдаување

Сè повеќе Швеѓани вградуваат НФЦ-чип во своите прсти

Дури 4.000 Швеѓани веќе имаат вграден НФЦ-чип за непосредна комуникација (Near Field Communication), кој во прстите им служи како дигитален клуч, картичка за плаќање...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот