Tag: Везилка

„Отворен микрофон“ во Крива Паланка

Со поетско читање на македонски, германски, англсики, француски и шпански јазик во Европската куќа во Крива Паланка беше одбележан Светскиот ден на поезијата.Настанот го...

Короната ќе ја сотреме, ама корупцијата – јок

Иако од најважните меѓународни адреси, во неофицијална, а богами и во официјална форма, на Македонија и стигнуваат бројни предупредувања дека мора поодлучно да се...

Избор на уредникот